خودرو اتوبوس یکی از مهم ترین وسایل نقلیه است که هم از لحاظ درون شهری و هم از لحاظ برون شهری، حائز اهمیت بسیاری است. تاریخچه ورود این ماشین به ایران به دهه های قبل باز می گردد و امروزه نیز به جزو جدا نشدنی ناوگان حمل و نقل کشور تبدیل شده است.
باتری، مهم ترین قطعه خودروهای اتوبوس است که نگهداری اصولی از آن سبب افزایش طول عمر مفید باتری و بهبود کارکرد اتوبوس می شود. البته باید بگوییم که عمر مفید باتری اتوبوس به عوامل مختلفی وابسته است که مهم ترین آن، زمان و میزان کارکرد اتوبوس است. هر چه مدت زمان بیش تری از آن استفاده کنید، زودتر از بین رفته و خراب می شود. علاوه بر این، شرایط آب و هوایی نیز بسیار تأثیرگذار است و گرما و سرمای شدید و رطوبت زیاد نیز باعث خرابی باتری اتوبوس شما می شوند.
نکاتی برای نگهداری باتری اتوبوس
با وجود مشکلات و شرایط ذکر شده، شما می توانید با رعایت اصول نگهداری از باتری و مراقبت های مستمر، عمر مفید باتری اتوبوس خود را تا حد چشمگیری افزایش دهید. مهم ترین نکته ای که شما باید آن را رعایت کنید، این است که قطب ها و اتصالات باتری را تمیز نگه دارید. برای این کار با یک فرچۀ فلزی و محلول آب و جوش شیرین، قطب های باتری و اتصالات باتری را هر دو هفته یک بار تمیز کنید. بعد از تمیز کردن و خشک کردن قطعات و قسمت های مختلف باتری، حتماً مقداری گریس در این نواحی استفاده کنید تا باتری از زنگ زدگی نیز در امان باشد.
نحوه تشخیص قطب های مختلف باتری اتوبوس از یکدیگر
برای انجام این کار روش های مختتلفی وجود دارد. در ابتدا بهتر است از ویژگی های ظاهری استفاده کنید. به عنوان مثال اندازه قطب مثبت + باتری اتوبوس از قطب منفی – آن کلفت تر می باشد. یا این که از رنگ واشرها متوجه مثبت یا منفی بودن قطب شوید؛ واشرهای قرمز رنگ اغلب برای قطب مثبت و واشرهای آبی یا مشکی نیز برای قطب منفی باتری اتوبوس هستند. اگر هیچ کدام از علائم گفته شده را نتوانستید مشاهده کنید، کافی است که یک تکه سیم به یکی از قطب های باتری وصل کنید و سر دیگر سیم را سیم را در خانه دوم نزدیک آن قطب، داخل الکترولیت قرار دهید، اگر اطراف سیم درون خانه، حباب هایی را مشاهده کردید آن قطب منفی است و قطب دیگر مثبت می باشد.
قیمت باتری خودرو اتوبوس
توجه داشته باشید که یکی از عواملی که بر روی قیمت باتری اتوبوس تاثیر گذار است، آمپراژ باتری آن می باشد. بنابراین هر چقدر آمپراژ باتری بالاتر باشد، قیمت آن نیز بیش تر خواهد بود. نکتۀ مهم دیگر مربوط به باتری ماشین های فرسوده شده یا به اصطلاح عامیانه اسقاط است. باتری اتوبوس بسیار بزرگ تر از باتری خودروهای سواری است. به همین دلیل میزان سُرب به کار رفته درون آن ها نیز بیش تر است. سُرب موجود در باتری ماشین ها برای سلامت انسان بسیار مضر بوده و آسیب های جدی نیز به محیط زیست وارد می کند. بنابراین رها کردن باتری اتوبوس ها در طبیعت کار درستی نیست. بهترین کاری که می توان انجام داد این است که، باتری را به مراکز بازیافت استاندارد تحویل داد. همچنین قیمت باتری فرسوده اتوبوس نیز بر اساس قیمت روز سُرب محاسبه می شود و هیچ هزینه اضافه ای بابت بازیافت آن از شما دریافت نمی شود.
شما نیز جهت تهیه ی انواع باتری خودروهای اتوبوس یا قطعات آن می توانید به مراکز معتبر یا بازیاف مراجعه کنید یا تماس بگیرید.